PM: Anna-Lena Holberg och Henrik Ripa valda till tunga ordförandeposter i Västra Götaland

2018-11-27


Under tisdagen den 27 november sammanträdde Västra Götalands Regionfullmäktige i Vänersborg för att bland annat besluta om vilka politiker som ska styra regionens olika politiska församlingar. På mötet beslutade Regionfullmäktige att välja två moderater från Lerums Kommun till tunga ordförandeposter.


Henrik Ripa valdes till ordförande i styrelsen för Sahlgrenska Universitetssjukhus och Anna-Lena Holberg (M) till ordförande i styrelsen för sjukhusgruppen i väster.


- Jag har aldrig varit så ödmjuk inför ett uppdrag som nu. Sahlgrenska Universitetssjukhus har 17.000 anställda och 17 miljarder i omsättning och är hjärtat i sjukvården i Västra Götaland. Jag har på nära håll fått erfara hur fantastisk verksamhet man bedriver och vilka duktiga medarbetare man har. Men det saknas inte utmaningar, säger Henrik Ripa (M) efter valet.


- Att bilda en gemensam styrelse för flera sjukhus är en stor utmaning. Jag känner mig både hedrad och glad över att ha fått förtroendet att leda den nya styrelsen för sjukhusen i väster och det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag, avslutar Anna-Lena Holberg (M).


För mer information:

Anna-Lena Holberg, 0736764060

Henrik Ripa, henrik.ripa@vgregion.se